четверг, 31 марта 2016 г.

Комітет ВР з питань інформатизації та зв’язку визнав роботу Укрпошти задовільною

Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку заслухав звіт в. о. генерального директора Укрпошти Ігоря Ткачука щодо діяльності підприємства у 2015 році і визнав роботу підприємства задовільною. Про це стало відомо, у середу, 30 березня, під час засідання комітету.

Члени Комітету відзначили результативну роботу Укрпошти у 2015 році – підприємство показало кращий фінансовий результат за 15 років.

Керівник Укрпошти Ігор Ткачук, доповідаючи про результати роботи, зазначив, що на підприємстві у минулому році отримано прибутку 53 млн грн, для порівняння в 2014 році, збиток підприємства склав понад 4 млн грн.

«За 2015 рік ми звітуємо про такі фінансові показники – в 2,5 рази збільшено прибуток, дохід склав 4 млрд 380,2 млн грн, що більше плану на 355 млн грн. Минулого року Укрпошта сплатила понад 1,2 млрд грн. податків і зборів до держбюджету та не має заборгованості із виплати заробітної плати. Зростання доходів забезпечено за рахунок збільшення надходжень від пересилання посилок, а також розширенням співпраці з міжнародними компаніями Китаю, Естонії, Казахстану, міжнародним поштовим обміном, впровадженням нових послуг, зокрема, «Прискореної пошти», розширення мережі POS-терміналів банківських установ у об’єктах поштового зв’язку та інших послуг», – відзначив Ігор Ткачук.

За його словами на підприємстві також вдосконалюється якість сервісу та доступність послуг. Зокрема, відкрито 32 нових відділення, відремонтовано 374 об’єкти поштового зв`язку, що майже вдвічі більше, ніж 2014 року. Вперше в обласних центрах у більшості відділеннях запроваджено цілодобовий або подовжений режим роботи (після 19.00). Вперше запрацювали без обідньої перерви 1007 міських відділень Укрпошти. Придбано 1 тисячу комплектів комп’ютерного обладнання для автоматизації робочих місць. Загалом на 2015-2016 рр. заплановано автоматизувати 3,5 тис. робочих місць. Це пришвидшить та покращить якість обслуговування, бо останній раз комп’ютерне обладнання оновлювали ще у 2008 році.

Ігор Ткачук розповів депутатам, що у поточному році на Укрпошті продовжується впровадження нових послуг, проводитися програма модернізації, введення сучасних ІТ-технологій. Підприємство реалізовує Концепцію впровадження сучасних інформаційних технологій, відповідно до якої на базі підприємства створюється Національний оператор інформаційних і фінансових послуг. Вона включає в себе запуск фінансового оператора та створення on-line мегамаркету національного масштабу для торгівлі будь-якими товарами та послугами.

Звіт керівника «Укрпошти» викликав жваве обговорення і безліч питань з боку народних обранців. Депутатів цікавили не лише показники діяльності, але й нагальні проблеми та перспективи соціально-економічного розвитку підприємства. На всі питання Ігор Ткачук надав вичерпні відповіді.

Також члени комітету висловили зацікавлення, щоб керівники державних підприємств якомога частіше звітували про свою діяльність та доповідали про існуючі проблеми. Це дозволяє народним депутатам краще дізнаватися про проблеми галузі та допомагати у їх вирішенні. Вони відзначили, що Укрпошта є прикладом для інших державних підприємств із взаємодії з комітетом.

За результатами обговорення Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку вирішив взяти звіт в. о. генерального директора Укрпошти до відома та визнати роботу підприємства задовільною.

http://ukrposhta.ua/komitet-vr-z-pitan-informatizaci%D1%97-ta-zvyazku-viznav-robotu-ukrposhti-zadovilnoyu


Комментариев нет:

Отправить комментарий