вторник, 2 августа 2016 г.

''Сподіваюся, це стане міцним фундаментом для подальшого розвитку Укрпошти'' – Ігор Ткачук


Ігор Ткачук, як і обіцяв, оприлюднив на своїй сторінці у Facebook звіт з діяльності підприємства за той час коли він був в.о. генерального директора «Укрпошти».


«Друзі, як я і обіцяв вам, перед суспільством та ЗМІ, продовжую звітувати про результати роботи, яких ми досягли спільно з колективом УДППЗ «Укрпошта». У І півріччі 2016 року доходи підприємства суттєво зросли, що сприятиме, сподіваюсь, подальшому розвитку підприємства.

В першу чергу хочу подякувати усім, хто працював зі мною і вірив у ті реформи, що ми розпочали і, головне, які стали основою для подальшої стабільної роботи.

Чистий дохід за І півріччя 2016 року склав майже 2,2 млрд грн, що на 205,3 млн грн або на 10,5% більше плану та на 103,2 млн грн або на 17,7% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Чистий прибуток підприємства за звітний період в два з половиною рази перевищив план та склав 18,8 млн грн.

Найбільший темп приросту доходів за перше півріччя 2016 року порівняно до аналогічного періоду 2015 року відбувся за наступними послугами:

- пересилання дрібних пакетів – на 47,7%,
- передплати періодичних видань – на 35,7%,
- приймання платежів – на 30%,
- пересилання відправлень – на 14,6%,
- пересилання письмовій кореспонденції - на13,4%.

Підприємство не має боргів з виплати заробітної плати та за платежами до бюджетів та державних цільових фондів.

Зросла середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника - за І півріччя 2016 року вона складає 2 500,4 грн, що на 505,2 грн або на 25,3% більше за аналогічний період минулого року (1 995,2 грн).

За І півріччя 2016 року сплата податків, зборів, обов'язкових платежів до бюджету та державних цільових фондів склала 558,9 млн. грн, що на 89,4 млн. грн або на 19 % більше плану.

Економія коштів підприємства (різниця між очікуваною вартістю закупівлі і акцептованою ціновою пропозицією) по відкритих торгах і допорогових закупівлях (через систему «Прозорро») склала 26 млн грн, або більше 10%.
Також значну економію УДППЗ «Укрпошта» отримала при проведенні закупівлі палива – 11,55 млн грн. При очікуваній вартості закупівлі майже 70 млн грн, договори з переможцями закупівель укладено на загальну суму 58,45 млн.
Таким чином загальна економія коштів складає 36,55 млн грн.

Ремонт поштових відділень та відкриття нових: за перше півріччя 2016 р. відремонтовано 400 поштових відділень, відкрито 12 нових відділень, розпочато роботи ще на 100 об’єктах.
Запрацювали без обідньої перерви близько 1100 міських відділень поштового зв’язку.
Запрацювали після 19.00 71 відділення зв’язку в обласних центрах.
Відкрито два сортувальні центри – в м. Краматорськ та в м. Ужгород.

Розвиток послуг та сервісів:

- «Кур’єрська доставка» - доставлено 166 тисяч відправлень, що на 17% більше ніж за аналогічний період минулого року;
- «Прискорена пошта» - доставлено понад 13,9 тис відправлень;
- з лютого 2016 року запроваджено послугу з пересилання відправлень масою понад 30 кг. За лютий – червень 2016 року перевезено та доставлено понад 42 тони відправлень;
- з червня впроваджено доставку товарів з України до Казахстану;
- доставка товарів з Китаю за 7–10 днів (дрібні пакети ePacket), за І півріччя 2016 року доставлено 112 тис. відправлень;
- більше 662 тис. замовлень доставлено з Естонії.

Фінансові послуги:

- Укрпошта здійснює обмін поштовими переказами із 35 країнами світу;
- з травня між Україною та Республікою Білорусь відкрито двосторонній обмін міжнародними терміновими переказами;
- підписано Угоду про здійснення двостороннього обміну міжнародними терміновими переказами через Міжнародну фінансову систему Всесвітнього поштового союзу з поштою Португалії;
- з квітня Укрпошта знизила ціну на пересилання термінових поштових переказів між усіма автоматизованими відділеннями поштового зв’язку.

Зростають обсяги послуги з видачі чи приймання готівки через відділення Укрпошти, у наданні якої задіяні 1672 термінали ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» та 995 терміналів ПАТ КБ «ПриватБанк». З початку року для надання послуги додатково встановлено 154 POS-терміналів.

Хочу ще раз подякувати усьому колективу УДППЗ "Укрпошта" за той великий об’єм роботи, який ми осягнули за цей час. Результати нашої спільної праці того варті. Сподіваюся, це стане міцним фундаментом для подальшого розвитку підприємства!» - написав Ігор Ткачук.

Цю інформацію оприлюднив Всеукраїнський центр реформ транспортної інфраструктури  http://vcrti.com.ua/index.php/galuzi/spodivaiusia-tse-stane-mitsnym-fundamentom-dlia-podalshoho-rozvytku-ukrposhty-ihor-tkachuk

Керівник Укрпошти звітував за рік роботи підприємства 

Комментариев нет:

Отправить комментарий