среда, 6 мая 2015 г.

Укрпошта стає ближчою до європейських стандартів обслуговування

У березні 2015 року Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням схвалив розроблений Міністерством інфраструктури План імплементації Директиви 97/67/ЄС про спільні правила розвитку внутрішнього ринку поштових послуг та вдосконалення їх якості. План імплементації передбачає виконання низки зобов’язань, зокрема щодо:
- дотримання тарифних принципів та прозорості рахунків для надання універсальних поштових послуг;
- встановлення стандартів якості для надання універсальних поштових послуг та системи забезпечення дотримання таких стандартів, у тому числі запровадження системи постійного моніторингу та контролю за дотриманням цих стандартів.
Для реалізації цього Плану в Укрпошті спеціально створено Робочу групу якою розроблено Дорожню карту з наближення українського законодавства до права Європейського союзу у сфері поштового зв’язку.
З метою обговорення проекту Дорожньої карти 6 травня в Будинку зв’язку відбулася робоча зустріч адміністрації УДППЗ «Укрпошта» з іноземними експертами в сфері поштового зв’язку.

«Діяльність Робочої групи цілком спрямована на здійснення комплексу заходів щодо розроблення Дорожньої карти з наближення законодавства України до права ЄС у сфері поштового зв’язку й підготовки нової редакції Закону України «Про поштовий зв’язок», – відзначив в.о. генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Ігор Ткачук. – Впровадження європейських стандартів обслуговування надасть додаткову можливість як для економічного, так і технологічного розвитку підприємства».
«Ми побачили, що фахівці Укрпошти за досить короткий проміжок часу зробили великий об’єм роботи, – зазначив експерт Філіп Кісон. – Ми готові надати Укрпошті наших експертів-практиків в сфері європейських поштових ринків, які допоможуть більш плідно працювати в даному напрямі. Відтак в наступні два місяці, в рамках першого етапу нашої співпраці, пропоную обговорити всі нагальні питання та зібрати необхідну інформацію. Для подальшої плідної роботи нам необхідно підписати Меморандум щодо спільної роботи у цьому напрямі».

Комментариев нет:

Отправить комментарий