вторник, 30 июня 2015 г.

Послуги від Укрпошти за стандартами ЄС: процес імплементації триває

Укрпошта продовжує процес адаптації чинного законодавства України у сфері поштових та кур’єрських послуг до законодавства ЄС. Мета імплементації міжнародних правових норм полягає у встановленні спільних правил розвитку внутрішнього ринку поштових послуг ЄС в Україні та покращення якості обслуговування споживачів.

Наразі фахівці вступили у фазу активних дій, зокрема іноземними експертами надається юридичне забезпечення української сторони. Як і було обумовлено на зустрічі 6 травня 2015 р., Група підтримки від ЄС вже найближчим часом надасть українській стороні експертів для підготовки нової редакції Закону України «Про поштовий зв’язок» задля забезпечення справедливих умов конкуренції у поштовому секторі відповідно до європейських стандартів.

Разом з тим, ними ще будуть надані рекомендації Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації щодо вдосконалення деяких процесів контролю і регулювання.

Тим часом, поштові експерти з Генеральної дирекції Європейської комісії з питань внутрішнього ринку, промисловості, підприємницької діяльності та малого й середнього бізнесу (DG GROW) вже надали свої коментарі щодо розподілу загальних витрат.

«Регламентована система обліку охоплює всі види діяльності, що використовуються при здійсненні зобов’язання універсальної послуги (ЗУП), зокрема у випадках, коли такі види діяльності є спільними для продуктів/послуг, які не входять до ЗУП, – відзначають іноземні експерти. – Включення продуктів/послуг, які не входять до ЗУП, є необхідним для застосування єдиних принципів обчислення витрат і для уникнення перехресного субсидування між продуктами/послугами, які входять до ЗУП, та такими, що до ЗУП не входять. Це дозволяє зробити висновок, що існуючої методики обліку витрат недостатньо і вона не зможе відповідати сучасному передовому досвіду. Якщо є тверді плани внести зміни до цієї методики потрібно залучити українського регулятора».
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий