понедельник, 8 февраля 2016 г.

Міністерство пообіцяло поліпшити якість поштових послуг у Молдові вже через три місяці

Міністерство інформаційних технологій і зв'язку планує зменшити кількість черг за рахунок збільшення числа терміналів у поштових відділеннях ДП «Пошта Молдови», завершити процес комп'ютеризації та відкрити нові відділення в тих районах, де попит на поштові послуги найбільший.

Міністр Василе Ботнарь зазначив, що розвиток поштових послуг у містах, як і в сільській місцевості має проходити на одному рівні.

«Потреби цих регіонів відрізняються й мають бути враховані при проведенні реформ. Послуги, що надаються поштовими відділеннями, повинні відповідати потребам тих, хто живе в містах і в сільській місцевості. Якщо в Кишиневі, наприклад, гостра проблема довгих черг, яка потребує негайного вирішення, то в сільській місцевості необхідні зміни, які забезпечать людям доступ до таких послуг, як зняття грошей із банківських карт заробітної плати, міжнародні грошові перекази, можливість використовувати карти заробітної плати для оплати рахунків», - сказав він.

Міністр пообіцяв за найближчі 100 днів завершити процес комп'ютеризації поштових відділень, що означає, що вони на 100% будуть оснащені комп'ютерами і програмним забезпеченням, необхідними для швидкого і якісного обслуговування. Щоб працювати з великим потоком клієнтів, буде збільшено кількість операторів.
Також будуть закуплені ще десять поштових терміналів, які дозволять відправляти посилки й оплачувати комунальні послуги.

Ще однією метою міністерства стало ініціювання переговорів і підписання нових двосторонніх угод з іншими країнами у сфері міжнародних грошових переказів за допомогою електронних систем STEFI і Eurogiro.

«Ці типи грошових переказів є найбільш вигідними, з мінімальною комісією, і дозволяють знімати гроші в будь-якому поштовому відділенні в країні, у тому числі в сільській місцевості», - зазначили у відомстві.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий