вторник, 24 января 2017 г.

«Укрпошта» заблокувала розрахунки за передплату газет на 2017 рік, – НСЖУ


Розрахунки за передплату на місцеві та національні видання на 2017 рік заблоковані «Укрпоштою».


Про це повідомляє Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

Згідно з інформацією редакцій, станом на 16 січня «Укрпошта» не перерахувала понад 300 мільйонів гривень за прийняту передплату. Відповідно, існує загроза зриву стабільного виходу багатьох видань, особливо в регіонах.

Вимогу розблокувати розрахунки з редакціями газет НСЖУ надіслала до генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського 20 січня, водночас щодня до офісу Спілки надходять звернення від головних редакторів провідних обласних і національних видань про відсутність передплатних коштів.

«Пошта має бути партнером видань і спільно докладати зусилля для посилення позицій української преси, – наголошує перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. – Але ми зараз можемо лише говорити про демонстрацію монополізму «Укрпошти». Кошти за прийняту передплату централізуються у Києві, редакції змушують укладати угоди з неоперативними термінами розрахунків, які потім все одно зриваються. До всього, керівництво Укрпошти ініціює нове різке підвищення тарифів на доставку преси».

Також НСЖУ зробила запит до «Укрпошти» щодо результатів передплати на 2017 рік на національні та місцеві видання. І запропонувала відмовитись від 40-відсоткового підняття тарифів на доставку періодики, а розглянути варіант перегляду поштових тарифів на індекс інфляції.


Комментариев нет:

Отправить комментарий