четверг, 3 ноября 2016 г.

Укрпошта скасувала кадрові конкурси на посади керівників регіональних дирекцій

20 жовтня 2016 року Укрпошта видала Наказ №904 «Про впровадження відкритого набору на вакантні посади директорів регіональних філій УДППЗ «Укрпошта»». Вирази «впровадження відкритого набору на вакантні посади» як і «забезпечення формування нового професійного складу директорів» за змістом є повною дурницею, але мова не про те.



Через декілька днів Укрпошта розповсюдила прес-реліз із повідомленням про початок конкурсу на заміщення посад керівників 10 регіональних дирекцій:
«Зокрема, вакантні посади відкриті в таких дирекціях: Львівській, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та Черкаській областях. Кандидати на відкриті вакансії повинні мати вищу економічну або технічну освіту (наявність MBA буде перевагою), досвід керівної роботи не менше 5 років у банківській сфері, рітейлі та комерційних організаціях з чисельністю персоналу не менше 100 осіб», — зазначалося в прес-релізі.
Відповідне оголошення також було розміщене на сайті «Укрпошти».­
Цей текст залишився в кеші Гугля тут.

Інформацію Укрпошти про конкурси передрукували сотні центральних та місцевих видань.

Втім, деякі експерти здивувалися тим, що «відкритий набір» проводиться на посади, на які насправді немає вакансій.

Після цього Укрпошта заднім числом змінила формулювання в оголошенні на сайті. Тепер в тій же об’яві на сайті Укрпошти під неграмотно написаною назвою «Укрпошта оголосила відкритий відбір на посаду 10 нових керівників регіональних дирекцій» зазначено:

«Укрпошта оголошує відкритий відбір на посади директорів та кандидатів для формування кадрового резерву регіональних дирекцій».
Формулювання «відкритий відбір на посади директорів та кандидатів для формування кадрового резерву регіональних дирекцій» є ще більшою дурницею ніж «впровадження відкритого набору на вакантні посади» (чого варті лише «посади кандидатів»!), втім можна зрозуміти, що замість конкурсу Укрпошта буде формувати якійсь кадровий резерв регіональних дирекцій.

Об’ява про «відкритий відбір на посади директорів та кандидатів для формування кадрового резерву регіональних дирекцій» зараз знаходиться на сайті «Укрпошти». Проте, Наказ №904 про «впровадження відкритого набору на вакантні посади» не скасований.

Можна лише здогадуватися, яка метушня була на «Укрпошті», коли там дізналися що вакансій керівників в тих областях немає. Врешті-решт, «вакантні посади» перетворилися на «кадровий резерв». Але тепер незрозуміло — чому «кадровий резерв регіональних дирекцій» будуть формувати лише в 10 областях? Хіба в інших він не потрібен?

Складається враження, що на держпідприємстві права рука не знає що робить ліва. Це можна було б вважати проблемами поштового оператора, однак своєю суперечливою інформацією «Укрпошта» не лише підставляє медіа, але й вводить в оману працівників підприємства та «кандидатів для формування кадрового резерву» по всій Україні.

Цей випадок із таємною заміною об’яви на сайті «Укрпошти» засвідчує кричущу непрофесійність як гендиректора Укрпошти, який отримує зарплату 333.400 грн., так і його заступників, які отримують зарплати від 145.000 до 300.000 грн.

Ольга Обашидзе для SKELET-info

Читайте також: Кадрові парадокси «Укрпошти»: компанія шукає нових керівників регіональних дирекцій, не звільнивши нинішніх

Комментариев нет:

Отправить комментарий