четверг, 16 июля 2015 г.

Доставка посилок із Китаю через Укрпошту – поради та рекомендації

217

Укрпошта і Пошта Китаю у квітні домовилися про скорочення терміну доставок придбаних українцями товарів із Китаю до 7 – 10 днів після замовлення. Нині створено окремий потік для оперативного пересилання товарів з китайських онлайн-майданчиків до українських покупців.

У найкоротші строки доставляються пакунки з товарами вагою до 2 кг, придбаними на китайських торгових майданчиках «AliExpress», «Amazon», «DHgate», «LightInTheBox» та китайському підрозділі «eBay». Пришвидшена доставка стала можливою на підставі підписаної угоди про обмін дрібними пакетами між Укрпоштою та підрозділом послуг експрес і логістики групи компаній Пошти Китаю.

Прискорене пересилання посилок із Китаю є надзвичайно популярною послугою серед користувачів України. Лише за 4 місяці з Китаю надійшло українцям 11 тис. 142 посилки. Обсяги цих відправлень постійно зростають.

Як же придбати товари в Китаї, щоб замовлення й доставка з Китаю в Україну не становили для вас проблеми? Насправді дуже просто – слід зареєструватися на сайті китайського інтернет-магазину, здійснити пошук товару англійською мовою, правильно заповнити усі поля форми з адресою доставки (найголовніше!!!) і оформити замовлення, натиснувши нескладну комбінацію клавіш.

Хто не дуже добре розуміє англійську – можна встановити браузер google chrome. У ньому передбачений автоматичний переклад. Хоча бажано з англійською все ж дружити, бо, наприклад, у випадку лояльності замовника до товарів покупця згодом можна домовитися про гарну знижку або подарунок від продавця.

Форма заповнення адреси доставки.
Це дуже важливий етап. Посилка може до вас не дійти, якщо адреса вказана неправильно або заповнені не всі поля. Отже, скористайтеся порадами щодо заповнення пунктів даної форми.
Contact Name: тут слід вписати ім’я і прізвище англійською мовою, так як вказано в закордонному паспорті.
Country/Region: Ukraine, якщо, звісно, доставка в Україну.
Street Address: вулиця, номер будинку, номер квартири (також заповняти латинською транслітерацією).
City: місто.
State/Province/Country: область.
ZIP/Postal Code: поштовий індекс свого міста.
Tel/Mobile: вказати свій мобільний номер телефону в міжнародному форматі +38(097) …Обов’язково!
Також можна прописати кілька адрес доставки. Це доволі вигідно, коли ви хочете замовитити багато товару в різних посилках.

Після цього можна вибирати товар:
1 – вибрати категорію товарів, які цікавлять;
2 – поле, в яке потрібно англійською ввести назву товару;
3 – ввівши назву товару, натиснути «пошук»;
4 – уважно прочитати опис товару;
5 – звернути увагу на ціну товару (за одну одиницю чи більше);
6 – поцікавитися рейтингом товару і постачальника (важливий показник – відсоток позитивних відгуків про постачальника, який виставляють самі покупці!);
7 – кількість відгуків про товар від покупців;
8 – кількість проданого товару (купуючи щось першим і без відгуків, ви ризикуєте);
9 – якщо не збираєтеся купувати товар одразу, додайте його до «списку бажань» і таким чином товар не загубиться;
10 – обрати країну доставки.
Натиснувши на товар, який вам сподобався, ви потрапите на його сторінку і зможете переглянути: фото товару; відсоток покупців, які поставили позитивний відгук; кількість проданого товару.
Можна зв’язатися із постачальником і детально розпитати про те, що вас цікавить. Пам’ятайте, що писати слід англійською. Для цього використовуйте онлайн-перекладачі. Затим:
11 – виберіть кількість товару, яку хочете купити;
12 – вартість товару із врахуванням кількості, яку ви обрали;
13 – натисніть «купити», коли готові купити. За допомогою перекладача Google translate (або іншого джерела перекладу) напишіть продавцю англійською мовою і наголосіть, що доставку ви бажаєте зробити за допомогою сервісу «E-packet». Усі китайські продавці знають, як користуватися цією послугою.
Натиснувши «купити», ви потрапляєте на сторінку, де бачите вашу адресу, яку ви ввели при реєстрації (англійською транслітерацією), це, передусім, інформація для наших поштарів.
Після цього ви побачите вікно із вибором способів оплати.
14 – виберіть, за допомогою якої платіжної системи будете купувати товар.
15 – вибравши спосіб оплати, введіть дані картки чи рахунків.
16 – завершіть оформлення замовлення.
Після цього у вкладці «My Orders» («Мої замовлення») ви бачитимете всі товари, які замовили. Натиснувши на деталі замовлення (біля опису товару), ви побачите:
17 – скільки днів залишилося до отримання вашої покупки та трек-номер товару. За ним можна відслідковувати, де саме знаходиться ваша покупка.

Можна залишити повідомлення постачальнику. Наприклад, якщо купуєте партію товару, то попросіть пакувати у пакунки не більше ніж 5 штук, щоб не затримали на митниці. А можна ще раз повторити колір чи розмір товару, який замовили (наприклад, для одягу).

Оберіть спосіб доставки – рекомендуємо китайську пошту, це найшвидше й найдешевше завдяки згаданому вище договору Укрпошти з Поштою Китаю.

Якщо товар не надійде або прийде пошкодженим, то можна відкрити дискусію із продавцем на сайті та повернути свої кошти. Пишіть постачальникам, що сталося, надавши фото поламаного товару.

Ваші гроші, після розрахунку банківською карткою, не перераховуються продавцю автоматично, вони перебувають у своєрідному «буфері». Тільки після того, коли ви отримаєте товар, він задовольнить вас і ви натиснете кнопку «підтвердити отримання», постачальнику надійдуть гроші. Таким чином, виробникам і постачальникам не вигідно вас обманювати, бо поки ви не отримаєте товар, який був у описі, вони ваших грошей не побачать.

За кілька днів після оформлення замовлення ваша посилка надійде в міжнародний пункт обміну. Це означатиме, що вона вже в Україні, тобто на її кордоні. І з цього моменту вже усе залежить від нашої Укрпошти.

Укрпошта спрацює оперативно, і ви одержите sms-повідомлення про надходження поштового відправлення. Тоді беріть свій паспорт і вирушайте до вашого відділення поштового зв’язку за замовленою посилкою.

Нехай придбаний товар подарує вам гарний настрій і задоволення!
Вдалих вам покупок!

Комментариев нет:

Отправить комментарий