среда, 1 июля 2015 г.

Укрпошта: остерігайтесь підробок поштових марок!

Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» закликає всіх споживачів послуг бути пильними. Час від часу охочі до легкої наживи шахраї намагаються незаконно виготовити, підробити та продати поштові марки й марковані конверти.

Звертаємо увагу, що відповідно до чинного законодавства України лише Укрпошта як національний оператор поштового зв’язку має виключне право на видання, введення в обіг та організацію розповсюдження поштових марок, маркованих конвертів і карток, а також виведення їх з обігу.

Поштова марка – це державний знак, виготовлений у встановленому законодавством порядку із зазначенням його номінальної вартості та держави, який є засобом оплати послуг поштового зв’язку, що надаються національним оператором. Таким чином, ціна поштової марки не може бути нижчою за нанесену на ній номінальну вартість, навіть при оптовій закупівлі.

Укрпошта закликає клієнтів не спокушатися на привабливі пропозиції придбати поштову марку за нижчою ціною, оскільки це може свідчити про незаконне її виготовлення або підробку та мати свої негативні наслідки, у тому числі й за використання її як засобу оплати поштових послуг. У разі виявлення «оплачених» підробками відправлень, до адресата вони зазвичай не потрапляють.

При виготовленні знаків поштової оплати (ЗПО) Укрпошта передбачає низку елементів захисту. Крім цього, потоки письмової кореспонденції постійно перевіряються на предмет виявлення підроблених знаків поштової оплати.

Тож не дайте себе ошукати!
Купуючи поштові марки і марковані конверти у відділеннях Укрпошти та через Інтернет-магазин Київської міської дирекції УДППЗ «Укрпошта» (http://poshta.kiev.ua/nishop.php), ви матиме гарантію справжності придбаної продукції – чим зберігаєте свої кошти, час та гарний настрій.

Комментариев нет:

Отправить комментарий