пятница, 22 января 2016 г.

Данські поштові послуги найдорожчі в Європі

У Данії рукописний лист стає пережитком



З 1 січня 2016 року вартість листа першого класу в Данії збільшилася майже удвічі: з 10 до 19 данських крон (Прим. 1 крона = 3,62 грн).

За результатами порівняння тарифів, проведеного данською радіостанцією «Radio24syv», поштові послуги в Данії є найдорожчими серед 28 країн ЄС.

У Норвегії, яка посідає друге місце серед країн з найдорожчим поштовим обслуговуванням, звичайний лист вагою 50 г коштує 8,61 данських крон.

Між тим, середня ціна на лист першого класу в інших країнах ЄС – 4,72 данські крони.

Пошта Данії наголошує на тому, що значне підвищення тарифів необхідне для покриття її витрат, оскільки кількість людей, які надсилають листи, продовжує помітно зменшуватися.

За інформацією Пошти Данії, звичайна данська родина надсилає менше чотирьох пріоритетних листів на рік.

На думку пана Бента Греве (Bent Greve), професора суспільних наук данського університету Роскілле, помітне зростання тарифів лише відштовхне потенційних клієнтів, і ще менше людей користуватимуться поштовими послугами.

Пан Греве розповів, що можливо доставка Пошти Данії не дуже ефективна і тому компанія має піднімати ціни, щоб компенсувати вищі затрати.

«Це їм може зійти з рук, тому що вони мають часткову монополію на доставку письмової кореспонденції в Данії», - зауважив пан Греве.

Вартість надсилання пріоритетного листа вагою 50 г в межах ЄС становитиме
25 данських крон, а в інші країни світу - 30 данських крон.

http://cphpost.dk/news/danish-postal-services-most-expensive-in-europe.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий